Förbered annons


Förbered en dödsannons eller en Tackannons 

Här finns ett verktyg som ni kan använda för att förbereda dödsannonsen. Den brukar innehålla namnet på den avlidne, vilken ort man kom ifrån, födelsedag samt dödsdag. Ofta väljer man en symbol överst, i detta programmet finns många symboler, vill man går det att välja en egen bild. En vers är brukligt. I annonsen skriver man om den ska vara inom familjekretsen, eller var den ska hållas samt tid och datum. Har begravningen redan skett skriver man det i annonsen. Vill man att den avlidne ska hedras med gåvor till någon minnesfond upplyser man om det, samt om det ska vara en minnesstund efter, eller om akten avslutas i kyrkan vid kistan/ urnan / graven.


Den dagen annonsen kommer ut i tidningen så kommer den att finnas här hos oss under minnesrum, där sedan anhöriga kan gå in och tända ett ljus eller skriva något personligt till den avlidne som en sista hälsning. Där finns även möjlighet att anmäla sig till minnesstunden om en sådan ska hållas.

I vårt verktyg här nedan börjar du med att välja Dödsannons eller Tackannons, sedan klickar du på annonsen.


(Öppnar du sidan i en mobil får du lägga den på sidan för att se bättre. Än är denna tjänst inte riktigt mobilanpassad. )